sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Ungaria, ...trage pe dreapta?

"Alianta Tinerilor Democrati -FIDESZ va demara luni dizolvarea legislativului ungar, dupa cum subliniaza comunicatul de presa al partidului, pentru…”ca cetatenii, prin alegerile anticipate sa poata decide cu privire la viitorul comun.” Pe de alta parte, premierul Gyurcsany si-a anuntat demisia si disponibilitatea ca Partidul Socialist sa inceapa -tot luni, negocieri cu toate partidele." -anunta presa de la Budapesta.

In ultimii 7 ani Ungaria a fost un vehicol cu volanul pe stanga, intr-o Europa cu trafic aglomerat, diversa in ce priveste regulile-i de circulatie. La volan Ferenc GYURCSANY un tanar al carui permis de conducere a fost validat cu un punctaj de care doar Gyula HORN -vechiul driver al stangii ungare, se mai poate lauda. Insa, nici calatorii -inca afectati de “minciuna lui Gyurcsany”, dar nici sefii din UE nu il mai vad cu ochi buni pe cel de la volanul masinii cu numar ungar -HU. La ultima reuniune a Grupului Bilderberg nici un socialist ungur nu a fost invitat. Kádár Béla, membru al comisiei monetare a Bancii Mondiale, fost ambasador al Ungariei si ministru al economiei este un vechi camarad al defunctului premier Jozsef Antall, deci conservator. Kassai Róbert - vice-presedinte al UEAPM -forul european al IMM, este tot un conservator cu vederi liberale. Amandoi -singurii invitati din Ungaria, sunt pasionati ai masinilor cu volanul pe dreapta…(Aidoma lui Mugur ISARESCU Guvernatorul BNR -probabil viitorul presedinte al Romaniei, care a fost invitatul personal al celor mai influenti americani ai Grupului Bilderbeg, in februarie 2006 - Henry Kissinger, John D. Rockefeller IV, David Rockefeller, Paul Wolfowitz!) Ferenc GYURCSANY -care a cerut recent, congresului extraordinar al Partidului Socialist Ungar -MSZP, sa numeasca un al premier si sa se inceapa imediat tratative cu partidele aflate in potcoava parlamentului, premierul demisionar deci, a recunoscut greseala de strategie fata de populatia republicii aratand ca: … “Tara si-a asumat niste poveri, care azi sunt -poate, mai grele decat capacitatea de suportabilitate a oamenilor de a duce aceste poveri. Cu stiinta, sau fara stiinta, am creat oamenilor o iluzie. Aceea, prin care le-am oferit convingerea -falsa, ca pretul fericirii lor rezida nu numai efortul lor personal ci, si in cheltuielile fara masura ale tarii. Nici guvernele anterioare si nici noi (socialistii NT) nu am luat in calcul aceasta.
Consolidarea acestei iluzii este cauza necazurilor cu care ne confruntam azi, necazuri care amplifica lipsa de coeziune intre cetatenii tarii.”
Ungaria s-a aflat la un pas de insolvabilitate internationala –asa numitul “gulash unguresc” ce a urmat crizei mexicane din anii 90 –cunoscuta ca “tequila mexicana”, Ungaria fiind nevoita sa introduca masuri de o austeritate exceptionala, asa-numitul “Bokros package” ( Lajos BOKROS fost ministru de finante, sef al departamentului Europa centrala si de est in cadrul IMF), fiind adresat fiecarui cetatean al tarii.
La gandul ca BOC ros de indoieli cu privire la perspectiva Romaniei este pe care de a face cel mai mare imprumut din istoria tarii ma intreb daca nu cumva si Romania va ajunge ca Ungaria, care …trage pe dreapta!

22 martie 2009

Niciun comentariu: