sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Patria -o iubita din morminte!

Procurorii DIICOT au dispus -prin ordonanţă, scoaterea de sub umărire penală a lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.
Dosarul “Mineriada” in care fostul presedinte al Romaniei era incriminatul principal s-a inchis. Cativa cetateni ai Romaniei care profeseaza in calitate de procurori DIICOT au decis -in numele legii, ca Ion Iliescu este un cetatean onorabil al scumpei sale patrii. Alaturi de cei mai alesi dintre vii si fii. Vreau reactia gen. Voinea, a col. Siserman adica al celor, care au instrumentat -pana la inlaturarea lor, dosarul “MINERIADA”. De ce? Tocmai pentru a intelege cauzele patologiei de care sufera corpul magistratilor, alcatuitor al justitiei, caci insuficienta de endorfine din corpul societatii civile romanesti este consecinta -iata, proba, (si) a profesiei de magistrat! Il sun asadar pe dl. general, iar la capatul firului -expresia este depasita decand cu telefonia digitala, vocea sa imi confirma temerea…
- “Ce sa va spun, ma asteptam la asta. De-altfel maine dimineata ( joi, 12 martie) sunt citat la CSM unde urmeaza sa fiu sanctionat tocmai pe fondul acestui dosar.”
Cu numai cateva zile inainte de decizia DIICOT in cadrul unei emisiuni TV cativa “moguli” reactionau vehement calificand drept “dezonorant” timbrul acesta -pe care presa l-a pus in circulatie.
“Intariti-va statul, domnilor!” -clama in direct Sorin Ovidiu VANTU , calificand drept “ticaloasa” prezumtia lipsei de moralitate a mogulilor, cand acestia isi planteaza oameni in structurile statului.
Mie, dar probabil multora din concitadini, conationali, concetateni, care suntem oameni platitori de impozite si taxe perceptia fata de statul caruia ii suntem (inca!) loiali este aceea de …primejdie, caci suntem cetateni ai unui stat mafiot! Suntem lipsiti de protectia autoritatilor –la toate nivelurile acesteia! Vointa oligarhilor de partid, a baronilor locali, a mogulilor -din sfera businessului, ori a presei, determina competentele puterii statului si confortul cetateanului din Romania. Insa, acest confort este cu fiecare zi ce trece, tot mai …pejorativ! Caci, in loc ca statul -de drept, nu-i asa, sa ne ofere dreptul natural al unor libertati -in educatie, in pace sociala, economica, politica, in discriminarile pozitive, etc. obtinand din partea noastra loialitate si sacrificiu el, statul, nu numai ca nu ne respecta dar, prin acesti oameni ai mogulilor, ne dusmaneste chiar! Perceptia noastra fata de patrie este -la randul ei, halucinanta caci, pare, o iubita din morminte…
Decizia de scoatere de sub urmarire penala a lui Ion Iliescu este o dovada evidenta a lipsei de respect a statului fata de cetatenii ei, aflati in viata!



11 martie 2009

Niciun comentariu: