sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Sminteala si tehnica cresterii ratingului televiziunilor romanesti

In urma cu cativa ani “bazaitul” teleimprimatorului atragea atentia oamenilor din redactiile jurnalelor cu privire la …sosirea unei stiri. Azi, stirile nu “bazaie” ci, provoaca: atitudini -de admiratie, sau revolta, placere sau repulsie, fondul unora dintre stiri fiind cauzatoare de… stop respirator! Dar, aceste stiri trebuie sa contina avertismentul pe care legea o impune, tocmai pentru a proteja sanatatea fizica si morala. Ratingul nu face legi, dar poate impune aplicarea legii, atunci cand tehnica de obtinere a procentelor cat mai mari de consumator de stiri este consecinta smintelii! Am proba smintelii ca tehnica de crestere a ratingului!
Cititi, insa, va avertizez in ce priveste cresterea tensiunii arteriale !… “ Ştiri Antena 3 » Ştiri Romania » Desfrâu la 12 ani: O elevă din Târgu Mureş s-a pozat goală şi a trimis fotografiile colegilor (FOTO INTERZIS MINORILOR)
"O elevă în clasa a VI-a la un gimnaziu din Târgu Mureş a ajuns cunoscută, peste noapte, în întreaga şcoală. Însă nu datorită notelor mari. Fata, în vârstă de 12 ani, s-a pozat goală, iar fotografiile au ajuns pe mail-urile colegilor. Părinţii elevei sunt plecaţi la muncă în străinătate, aceasta fiind lăsată în grija bunicii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Mureş, Adina Pui, se pare că eleva a fost ameninţată pentru a face pozele respective. Conducerea şcolii a contactat poliţia pentru a determina cine a ameninţat eleva. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine că este regretabil că părinţii îşi abandonează copiii şi fug de responsabilităţi. În situaţii de felul acesta, şcoala ar trebui să fixeze un tutore pentru astfel de copii”, a declarat Andronescu.
Televiziunea Antena 3 -care, se autointituleaza: ” cea mai buna televiziune de stiri” posteaza si pe site fotografiile minorei. Astfel, TV A3 incalca legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului, Legea nr. 272/2004 …, foloseste cu buna stiinta eronat intelesul unor sintagme, iar prin aceasta manipuleaza tendentios opinia publica, prejudiciaza fiinta umana si cea a limbii literare romanesti!
Antena 3 savarseste o infractiune!
Iata, proba:
Art. 1 (1) Prezenta lege reglementeaza cadrul legal privind respectarea, promovarea si garantarea drepturilor copilului. (2) Autoritatile publice, organismele private autorizate, precum si persoanele fizice si persoanele juridice responsabile de protectia copilului sunt obligate sa respecte, sa promoveze si sa garanteze drepturile copilului stabilite prin Constitutie si lege, in concordanta cu prevederile Conventiei Organizatiei Natiunilor Unite cu privire la drepturile copilului, ratificata prin Legea nr. 18/1990, republicata, si ale celorlalte acte internationale in materie la care Romania este parte. Art. 3 De dispozitiile prezentei legi beneficiaza: a) copiii cetateni romani aflati pe teritoriul Romaniei; b) copiii cetateni romani aflati in strainatate; c) copiii fara cetatenie aflati pe teritoriul Romaniei;… Art. 22 (1) Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice si a vietii sale intime, private si familiale. (2) Este interzisa orice actiune de natura sa afecteze imaginea publica a copilului sau dreptul acestuia la viata intima, privata si familiala. (3) Participarea copilului in varsta de pana la 14 ani la dezbateri publice in cadrul unor programe audiovizuale se poate face numai cu consimtamantul scris al acestuia si al parintilor sau, dupa caz, al altui reprezentant legal. (4) Copiii nu pot fi folositi sau expusi de catre parinti, reprezentanti legali sau alte persoane responsabile de cresterea si ingrijirea lor, in scopul de a obtine avantaje personale sau de a influenta deciziile autoritatilor publice. (5) Consiliul National al Audiovizualului monitorizeaza modul de derulare a programelor audiovizuale, astfel incat sa se asigure protectia si garantarea dreptului copilului prevazut la alin. (1).
Cu exceptia mensualului COM24, nici o publicatie, post de radio sau TV nu s-a desolidarizat, delimitat, de postul de televiziune incriminat. Nimeni nu a cerut - Clubului de presa roman, CNA, Parchetului de pe Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerului Justitiei, autosesizarea si luarea masurilor ce se impun!
08 martie 2009

Niciun comentariu: