sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Avocat al diavolului?

Primesc din partea colegului de la Magyar Hirlap stirea potrivit careia, unul din cei mai cunoscuti avocati din Ungaria il va reprezenta in instanta -in calitate de aparator, pe cel despre care se spune ca este asasinul lui Marian Cozma.
In vreme ce traduc stirea, o intrebare imi macina curiozitatea. Imi sminteste dramul cunostintelor de logica!
DE CE UN AVOCAT DE TOP ISI RISCA REPUTATIA PROFESIONALA SI APARA UN CETATEAN SUSPECTAT DE CRIMA???

Dar, iata textul original si traducerea:
MAGYAR GYÖRGY : MÉG MEGFONTOLOM Egy sztárügyvéd, Magyar György védheti a Cozma-gyilkosság első számú gyanúsítottját, Raffael Sándort.
MAGYAR GYÖRGY: MA MAI GANDESC Un avocat de top, Magyar György -poate, il va apara pe Raffael Sandor, suspectul numarul unu al asasinatului din dosarul Cozma
Március 8-án lesz egy hónapja, hogy a veszprémi Patrióta lokálban megtámadták és megölték az MKB Veszprém kézilabdacsapatának beállósát Marian Cozmát, másik két csapattársát pedig súlyosan megsebesítették.
La 8 martie se face o luna decand, in localul veszpremian Patriota l-au atacat si ucis pe pivotul celor de la MKB Veszprem, Marian Cozma alti doi colegi ai acestuia fiind grav raniti.
Meg nem erősített információk szerint a halálos szúrást Raffael Sándor vitte be Cozmának, erről állítólag több tanúvallomása is van a nyomozóknak. Az ügy másik négy gyanúsítottja már vallomást is tett: mindannyian elismerték, hogy részt vettek a lokálban a verekedésben, de az utcán azt nem látták, hogy ki szúrta meg a sportolókat.
Informatii neconfirmate arata ca lovitura cauzatoare a mortii a lui Cozma ar fi fost data de Raffael Sandor, cel putin anchetatorii au la indemana cateva declaratii ale unor martori. Ceilalti patru suspecti au declarat deja, ca au luat parte la bataia din local, dar pe strada nu au vazut persoana care i-a injunghiat de sportivi.
Raffael Sándor kihallgatását eddig nagyban nehezítette, hogy hazakerülése óta csak kirendelt védője volt. Kedden azonban a neves sztárügyvédet, Magyar Györgyöt kérte fel család a gyanúsított védelmére.
Anchetarea lui Raffael Sandor a fost ingreunata pana acum de faptul ca de la data extradarii acestuia nu a avut decat un avocat din oficiu. De marti insa, familia celui suspectat l-a solicitat pe binecunoscutul avocat Magyar Gyorgy sa il apere in instanta.
Magyar György a Magyar Hírlap online kérdésére elmondta: egyelőre csak informálódik, ismerkedik az esettel. Arról, hogy elvállalja-e az ügyet, csak a jövő héten szerdán dönt.
Intrebat de Magyar Hirlap online Magyar Gyorgy a spus: deocamdata se informraza in legatura cu acest caz. Daca va accepta -sau nu, acest dosar abia miercuri va decide.
Magyar Hirlap online
Personal inclin sa cred ca nu excelenta profesionala este motivatia care trebuie sa determine o decizie pe care un avocat de top o va lua in ce priveste reprezentarea in calitate de aparator la bara, in cazul unui asasinat, atat de salbatic precum cel caruia i-a cazut victima Marian COZMA. O crima este o crima, adica o fapta antisociala! Un act impotriva firii umane! Un sacrilegiu!
NU S-A NASCUT OMUL, CARE SA APERE FAPTA ANTISOCIALA, SA CEARA CLEMENTA OAMENILOR PENTRU CINEVA, CARE FAPTUIESTE DESFIINTAREA FIRII OMULUI, SA POATA STA CU INIMA IMPACATA IN FATA LUI DUMNEZEU STIIND CA … E DOAR UN OM SI NU DUMNEZEU INSUSI, CARE IARTA SI PE CRIMINAL, DACA ACESTA, DOAR ACESTA, PRIN RUGACIUNEA SA O CERE!
Il cunosc pe Magyar Gyorgy.
El nu este omul diavolului!
NU CRED CA IL VA APARA PE RAFFAEL SANDOR! PE CRIMINALI DOAR MEFISTOFEL II PROTEJEAZA…
08 martie 2009

Niciun comentariu: