sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Orbirea -cea de pe urma!

Ni se anunta -prin presa, faptul ca Romania va face un imprumut la Fondul Monetar International -FMI, in valoare de 18-20 miliarde de Eur. Cel mai mare credit solcitat in intreaga istorie a tarii!
Trebuie sa fac o pauza de respiratie rastimp in care ma pot intreba:
-Au fost informati romanii in ce priveste oportunitatea creditului?
-Au fost lamuriti in ce priveste consecintele acestui imprumut?
-Li s-a spus celor care platesc cele mai multe impozite si taxe din intreaga comunitate europeana ca in fond nici un sfant nu intra in buzunarul lor?
In familia crestina cand e vorba de a solicita un mare imprumut -extrem de rare asemenea situatii!, se face un fel de consiliu de familie, care -inainte de a decide, intreaba pe fiecare dintre cei majori, daca poate sa faca un efort in plus pentru ca fiecare sa contribuie -prin munca!, la strangerea sumei ce urmeaza a fi returnata camatarului.
Faptul ca nimeni -nici presedintele Basescu, nici primul ministru Boc, nici unul din parlamentarii recent validati, nimeni nu s-a adresat poporului acesta truditor, daca consimte sa scoata cate 1 euro din buzunar pentru ca statul sa plateasca camatarului -imprumutul cel mai mare din istoria acestei tari, pe mine ma intriga: De ce ignora crestinii astia pe romani?

18 martie 2009

Niciun comentariu: