vineri, 15 ianuarie 2010

De bello civili -versiune damboviteaza

Dupa asasinarea dictatorului –nominalizari pentru personajul Brutus se vor face in functie de cel aflat in fotoliul puterii, in Romania post-ceausista triumviratele nu au rezistat, in ciuda unei loialitati constante a UDMR!
Acum, suntem in situatia de a identifica -dar, abia validarea numaratorii va conferi si suport juridic, un al doilea triumvirat -din care nu lipseste PNL, iar amprenta UDMR, desi stearsa nu este contestata, sub care populatia ar trebui sa traiasca, daca nu mai bine, cel putin mai …pasnic si astfel, sa asistam la finalul acestui “razboi civil”!
Dar, avand in vedere nu numai personajele care interpreteaza rolurile jucate, in istoria antica de Octavian, Marc Antoniu, Lepidus, in cea contemporana -la noi, de Geoana, Antonescu, Marko in “scena”, recte, Vantu-Patriciu-Voiculescu in “subteran”, Hrebenciuc-Melescanu-Verestoy in “umbra” , dar mai ales lipsa reformatorului societatii ce populeaza administratia si statul, este posibil ca in sfarsit republica romaneasca -aidoma celei romane, sa se transforme in imperiu!
Daca este sa dam crezare asigurarilor lui Geoana, in ce priveste coeziunea pe care doreste sa o asigure populatiei, avem premiza unor conflicte cutremuratoare pe care o vor duce cei din subteran, pentru a pune mana pe sceptrul de imperator!
Sper, imi doresc, inca 3 luni de scanadal, dar dupa aceea un Basescu presedinte care, sa incheie aceasta editie damboviteaza la “de bello civili” si sa incepem sa traim mai bine intr-un stat mai putin mafiot, dar se pare ca numai votul “celor de afara” poate confirma aceasta dorinta, nu doar a mea!

07 decembrie 2009

Niciun comentariu: