vineri, 15 ianuarie 2010

Savarina fara sirop -a 2-a scrisoare deschisa catre dl. Geoana

In care fac vorbire despre detalii -abia vazute, din timpul Dezbaterii… si, deschid -cu voia dumneavoastra, cu sfarsitul, … intrebandu-va:
- Sa nu fi stiut sotia dvs. faptul ca, rujatul buzelor este un act de intimitate feminina, ca doar tzoapele il vulgarizeaza aducandu-l in fata publicului?
- Plecarea lui Ilie Nastase -la pauza, din randurile sustinatorilor dvs. credeti ca este intamplatoare?
- De ce ati aparut asa livid pentru repriza a doua a Dezbaterii?
Inainte de a scrie cateva randuri in ce priveste speculatiile pe care vizita nocturna ce i-ati facut-o lui SOV le alimenteaza, trebuie sa remarc alte cateva detalii, semnificative si pline de inteles…
- Crin Antonescu susotea, se hlizea, uneori chiar zgomotos, ceea ce il delimiteaza de tinuta pe care seful unui partid trebuie sa o afiseze in public. Doamna Basescu, de pilda avea o atitudine sobra si plina de demnitate chiar si in momentele cand sotul ii era jignit in public! Din cate stiu ea nu are studii in diplomatie…
- Klaus Johannis avea o fata de om plecat la ritualul unor funeralii, … si mi se parea atunci ca, in sinea lui, tocmai isi prohodea clipa investirii in functia de premier!
- Mircea Dinescu se tolanea in nesimtirea nespecifica unui om de cultura, licentiind -fara sa stie, o parafraza la … “poet nepereche”!
Asertiunile lui Tolontan in ce priveste cazul Nicolae Popa si vizita nocturna a lui GEOANA la vila Vantu sunt specifice modului de a face politica si gazetaria aici, chiar daca nu este deloc redundanta opinia GSP-istului!
Pe cat de convins sunt ca, nu este deloc intamplatoare arestarea lui Nicolae POPA, dar mai ales temporizarea datei anuntarii acesteia, pe atata de sigur sunt ca SOV este capabil de a-l sacrifica pe Geoana -tot nu e “prostanac” degeaba, pentru a-si salva pielea, iar Basescu scapa si de Geoana , dar si de atacurile unui “mogul”! Era, asadar, de datoria lui Mircea GEOANA sa nu muste momeala lui SOV, cu atat mai mult cu cat prea a batut moneda de profesionalismul sau de diplomat. Ori, un diplomat fara fler este ca o… savarina fara sirop!

Viseu de Sus, decembrie 2009

Niciun comentariu: