vineri, 15 ianuarie 2010

Un cartof fierbinte - “Proiectul Johannis”

In aceasta hiper-tensionata campanie electorala s-au petrecut cateva intamplari exceptionale pentru istoria -mai recenta sau mai putin recenta, a politicii -interne, romanesti! Nu atat cronologia, dar mai ales valoarea de precedent a uneia, atrage atentia oricarui “curios”; anume: nominalizarea pentru functia de prim-ministru a unui etnic minoritar, in persoana lui Klaus Johannis! Europa nu este nici America, nici Asia, unde un “strain” se poate fofila in zona “rarefiata” a puterii! Cu atat mai mult Romania, unde stim ca populatia sufera cumplit de sindromul respingerii oricarei grefe! De aceea, “proiectul Johanis” –consacrat de catre “monstruoasa coalitie” drept solutie pentru iesirea din criza politica va ramane in manualele de istorie.
In realitate, aceasta “solutie” nu s-a vrut altceva decat un cartof fierbinte in gura “marinarului”! Linimentul majoritatii parlamentare –prin cele 76 de procente de “grasime” a fost mult mai subtire si, la mai putin de 72 de ore de la “ungere”, la intrarea de la Cotroceni, cat si la cea din Modrogan stau la coada –cu fete livide, multi dintre coautorii acelei retete cosmetice!
Pe neasteptate -insa, acest “know-how” poate fi intrebuintat de Traian Basescu in tentativa de a castiga timp, pana la debarcarea lui Antonescu, suficient si necesar pentru ca astfel sa se refaca alianta “DA”, pentru ca Romania sa fie guvernata –pe dreapta si fara convulsii! Cum?
Prin nominalizarea ca prim ministru a lui KELEMEN Hunor –fost candidat la presedentia republicii, din partea UDMR. Nici PNL –aripa Patriciu, si nici PSD+PC nu ar putea scoate aceasta “castana fierbinte” din jarul incins al puterii, caci pana deunazi UDMR era un “partener de nadejde” al triumviratului care –aidoma celui roman, era sa transforme republica noastra, intr-un imperiu al mafiei!

Viseu de Sus, 09. 12. 2009

Niciun comentariu: