sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Srisoare deschisa dlui. Mircea Geoana

Domnule Geoana,
• Ne-am cunoscut in anul 1993, la Bratislava, unde am si fost -impreuna, pasageri ai masinii oficiale care ne ducea spre resedinta dlui. Meciar, la vremea semnarii acordului bilateral romano-slovac.
- De ce Iliescu va spune “prostanacul”?
• Acolo, in acea masina neagra, am schimbat cateva vorbe, …mai tineti minte, eram in exercitiul misiunii de corespondent de presa Europa Libera, BBC, probabil un caz unic -eu, fiind concomitent sursa radio a celor doua societati -network, importante ale Europei iar, dumneavoastra sef de cabinet al dlui. ministru Melescanu, un tanar diplomat de cariera, unic pentru Romania acelor ani!
- De ce Iliescu va spune “prostanacul”?
• Eram -amandoi, romanii unei generatii care a incercat sa supravietuiasca “inchisorii noastre cea de toate zilele” -fiecare cum a putut, dar, cu demnitatea si speranta omului care crede in viitorul a carei aure sa-i fie favorabila!
- De ce Iliescu va spune “prostanacul”?
• Eram in acele zile invidiosi -poate, pe gazda noastra aflata deja in anticamera unei structuri continentale la care –Doamne Dumnezeule cum mai tanjeam si noi (!), dar atat de indepartata! Dumneavoastra, cat si ceilalti care, munceam pentru imaginea patriei, cautand sa o facem cat mai luminoasa si vizibila, “lupii tineri” din diplomatia romaneasca cat si cei din media de peste frontiera, cautam sa fim vectorii unor informatii care sa determine o alta perceptie a lumii fata de noi, romanii -deja polarizati, dar iubitori de tara!
- De ce Iliescu va spune “prostanacul”?
• S-a semnat acel acord, apoi s-a si adoptat in cele doua parlamente, dar …”n-a fost, n-a fost, n-a fost asa” cum doream, milioane de romani, ca viata sa intre in normal, desi sloganul celor care gestionau statul de plata la MAE, finantator al carui angajat erati, tineti minte ca, era: …” PDSR forta linistita”. Insa, tara, locuita si atunci, ca si acum, de oameni vii, era nelinistita! Caci, era saracie, in unele locuri chiar foamete, instabilitate si insecuritate sociala si economica, in unele locuri chiar teroare si sange -mai tineti minte, … campaniile electorale din ani care au urmat momentului Bratislava, … venirea si re-venirea minerilor, …plecarea unora in lumea umbrelor, …”nu ne vindem tara”, apoi, …”mai animalule”!
- De ce Iliescu va spune “prostanacul”?
• Si dumneavoastra, dar mai ales poporul acesta truditor, am facut tot ce se poate omeneste pentru ca sa atragem atentia ca Romania este o tara locuita de oameni! Situata in Europa! Domnule Geoana, sunteti un om matur, probabil crestin, de aceea va intreb -ca de la suflet la suflet:
1. Chiar credeti ca Basescu a cauza relelor din Romania?
2. Chiar credeti ca acest popor de oameni uita de pe o zi pe alta?
3. Chiar credeti ca cei 20 de ani -in care “forta linistita” a PDSR, (PSD+PC), a guvernat cum a vrut, noua celor multi ne-a fost fasta?
4. Chiar credeti ca este vina poporului ca tara a ajuns la marginea lumii?
5. Chiar credeti ca am uitat de majoritatea parlamentara –obstinanta, de care a beneficiat mereu partidul -al carui pres. sunteti, dar care si-a facut legi doar siesi?
6. Chiar credeti ca veti castiga fotoliul de la Cotroceni, impotriva vointei lui Dumnezeu?

In speranta ca am sa primesc un raspuns intrebarilor mele, va salut si va doresc succes in turul 2 al alegerilor.


Viseu de Sus, 26. 11. 2009

Niciun comentariu: